ضرورت دسترسی آسان و سریع به اطلاعات همواره دغدغه همه مدیران، سیاستگذاران، محققان و دست اندرکاران بخش های مختلف بخش کشاورزی بوده است. در سال های اخیر فضای مجازی نقش مهمی در تسهیل این امر در امور کشور داشته است. نبود و نقایص سامانه های تخصصی در بخش کشاورزی، مسئولین مربوطه را بر آن داشت که به ايجاد پايگاه اطلاعات جامع كشاورزي بر پايه فناوري اطلاعات (IT) اقدام نمایند. دراین راستا موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصادکشاورزی و توسعه روستایی براساس ماموریت سازمانی در حوزه های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی مسئولیت اجرای این طرح را به عهده گرفت.
سامانه هوشمند اطلاعات کشاورزی یک بانک اطلاعاتی است که با هدف جمع آوری، ساماندهی و تامین نیازهای اطلاعاتی سیاستگذاران، برنامه ریزان، مدیران، پژوهشگران و کلیه فعالان مرتبط بخش کشاورزی ایجاد شده است.
با توجه به اینکه اطلاعات بخش در مراکز مختلف تولید و عرضه می شوند، مدیریت سامانه با استناد به منابع معتبر، اطلاعات ذیربط را جمع آوری و با ذکر منابع و مأخذ در سامانه ذخیره، ساماندهی و عرضه می نماید تا مراجعه کنندگان، اطلاعات را به صورت متمرکز، تلفیقی و مکمل یکدیگر بدست آورند.
نکته بسیار مهم در ارتباط با این بانک اطلاعاتی، بهنگام بودن آن است، که با ساماندهی و مدیریت داده ها توسط موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در قالب برنامه مشخص زمانبندی شده، منابع اطلاعاتی پایش و اطلاعات جدید به سامانه اضافه می شود.
نحوه ذخیره اطلاعات در سامانه به گونه ای است که با هر جستجویی، پاسخ های موجود به تفکیک در چهار نوع، داده (فایل های اکسل)، نقشه (فایل های تصویری)، مقاله (فایل هایpdf) و بسته اطلاعاتی (فایل هایpdf) در اختیار جستجوگر قرار می گیرد. با استفاده از برخی از تکنیک های هوش مصنوعی ترتیب ارائه پاسخ ها مدیریت شده و رکوردها در بهترین و مناسب ترین ترتیبات ارائه می شوند. شایان ذکر است که با انتخاب هر یک از رکوردهای پاسخ، رکوردهایی که حاوی اطلاعات مرتبط میباشند نیز در مناسب ترین شکل به کاربر پیشنهاد می گردند.
در این سامانه جهت سهولت کار جستجوگران، روش های مختلفی جهت دسترسی به اطلاعات پیش بینی شده است. این روش ها شامل؛ جستجوی عادی، جستجوی پیشرفته، کلیک بر روی منوها و زیر منوها، بخش الف تا ی، دکمه اسلایدر اصلی صفحه و لینک های انتهای صفحه اصلی میباشند.
با توجه به ضرورت و حساسیت در صحت اطلاعات سامانه، علاوه بر پایش چند لایه اطلاعات ورودی این امکان نیز فراهم شده است که کاربر در صورت مشاهده هرگونه مشکلی در رکوردهای اطلاعاتی، آن را به مدیریت سامانه گزارش کند.
جهت آگاهی از نحوه کار با سامانه میتوانید به راهنمای استفاده از سامانه مراجعه فرمایید.
1398/02/23
اجتماعی،توسعه روستایی وعشایری ، آبادی ها، روستاها و مراکز خدمات کشاورزی ، اشتغال و کارآفرینی ، جامعه عشایری ، جمعیت ، اقتصاد و بازار ، صادرات ، قیمت های داخلی ، واردات ، امور زیر بنایی کشاورزی ، احیاء و لایروبی قنوات آب ، تجهیز و نوسازی اراضی ، زیربناهای تولید ، سامانه های نوین آبیاری ، سدها و آب بندها ، شبکه های آبیاری ، تولید ، باغبانی ، جنگل و مرتع ، دام و طیور ، زراعت ، شیلات و آبزیان ، حمایت های دولت ، آموزش و تحقیقات و ترویج ، بیمه محصولات بخش کشاورزی ، جبران خسارات حوادث غیر مترقبه ، حمایت از تشکل ها ، حمایت های قیمتی ، شاخص های كلان اقتصادی ، سرمایه گذاری ، صنایع کشاورزی ، صنایع تبدیلی و فرآوری ، صنایع گلخانه ای ، منابع طبیعی ،آب و خاک و محیط زیست ، آب ، اراضی ، بیابان ، پارک های جنگلی ، جنگل ، خاک ، دشت و مرتع ، فعالیت ها و اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری ، قنات ، نهاده ها و عوامل تولید ، بذر ، داروها و واکسن ها ، سموم و آفت کشها ، کود ، ماشین آلات ، نهاده های دام،طیور و آبزیان ، نهال